Båtar & bryggor

Båtar och bryggor

Brygganläggningar

Föreningen har brygganläggningar mellan Svartviken och Solnedgången för både båtplatser och bad. De sköts gemensamt av alla oss i föreningen, och medlemmarna ansvarar för att hålla dem städade och i gott skick.



Hamngruppen

En hamngrupp har bildats som utför löpande åtgärder avseende hamnen och bryggorna.


Kontaktperson för hamngruppen, även kallad Hamnkapten, är Stefan Broström. Kontaktuppgifter hittar du under sidan Föreningen.

Båtplats

Båtplatserna erbjuds enbart till fastighetsägare inom Löknäs tomtområde, och eventuella andrahandsuthyrningar ska godkännas av styrelsen. Föreningen ansvarar för kösystemet, där tomtägare utan båtplats prioriteras. Alla med båtplats ansvarar gemensamt för bryggornas skötsel och behöver säkerställa att båtarna är försäkrade och korrekt förtöjda. Båtens bredd får normalt inte överstiga 230 cm, men avvikelser kan godkännas i samråd med hamnkapten och grannar.


För att undvika olyckor får permanenta anordningar inte monteras vid bryggan, och förtöjningslinor ska hållas säkra. Flytbryggan är endast till för av- och påstigning, och vinterförvaring av båtar kräver hamnkaptenens tillstånd, med bortforsling senast till midsommar.


På sidan Föreningen finns länk till de fullständiga ordningsreglerna för båtplatserna. Genom att följa dessa enkla regler hjälper vi åt att bevara en trygg och trevlig båtmiljö för hela föreningen.


Om du behöver komma i kontakt med annan båtägare, vänligen kontakta styrelsen eller hamnkaptenen.

Din egen boj

Du ansvarar själv för din boj med tillhörande bojsten. Tänk också på att bojarna kan flytta på sig under vintern, påverkat av både stormar och isens rörelser. Vänligen kontrollera därför regelbundet att din boj fortfarande ligger på rätt plats.


För rekommendation för din boj och bojsten se ritning eller kontakta föreningens hamnkapten som gärna hjälper till.

Bojekan

Vi har en gemensam bojeka i Svartviken som kan användas för att flytta och underhålla din boj. Vid kraftiga skyfall kan bojekan snabbt fyllas med vatten och den behöver därför tömmas regelbundet. Det finns både öskar och hink ombord för detta ändamål. Att hålla bojekan i gott skick är inte enbart styrelsens uppgift, utan ett gemensamt ansvar för alla medlemmar i föreningen.


Om du passerar och märker att den behöver ösas, ta gärna en stund och hjälp till. Din insats uppskattas!

Fiske

Fiske inom föreningens område regleras av de riktlinjer som fastställts av Värmdö kommun. Dessa riktlinjer är utformade för att säkerställa ett hållbart fiske och bevarandet av det lokala ekosystemet. Alla som fiskar i området uppmanas att följa de aktuella bestämmelserna, vilka finns detaljerat beskrivna på kommunens hemsida.

unsplash